Home

Oamenii înainte de orice!

DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI ALBA

Cine suntem?

DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI ALBA este instituţia publică cu personalitate juridică înfiinţată în subordinea Consiliului Județean Alba cu scopul de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea şi acordarea beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale.

Cereri / Formulare tipizate

Cereri / formulare – Adulți

Cereri / formulare – Copii

Alte cereri

Telefoane utile

  • Telefonul copilului

  • TELEFON UNIC EUROPEAN pentru disparitii copii

Serviciile oferite

DGASPC implementează și coordonează programe și servicii destinate protecției copilului, asistenței persoanelor cu dizabilități, precum și altor categorii de persoane aflate în situații de risc.

Servicii sociale copii

Sunt servicii destinate îngrijirii şi dezvoltării copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ocrotirea părinţilor ori a copilului care nu poate fi lăsat în grija acestora, în vederea protejării intereselor sale.

Servicii sociale adulți

Sunt servicii care asigură aplicarea legislaţiei, în domeniul protecţiei persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu handicap şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Adopția

Adopţia este operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi rudele adoptatorului.

Prezentare

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba s-a înfiinţat la data de 1 ianuarie 2005, prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 198 din 18 noiembrie 2004, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1434/2004 privind atribuțiile…

Atribuții

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.797/2017 pentru aprobarea regulamentelor – cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal, cu modificările și completările ulterioare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba îndeplinește următoarele atribuţii:

GDPR

Toate datele persoanelor care solicită serviciile instituțiilor noastre, vor fi prelucrate cu respectarea Regulamentului de respectarea a datelor cu caracter personal *

Informații utile

Atribuții DGASPC Alba

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.797/2017 pentru aprobarea regulamentelor – cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal, cu modificările și completările ulterioare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba îndeplinește următoarele atribuţii:/p>

Servicii sociale destinate copiilor

Serviciile sociale destinate copiilor joacă un rol crucial în asigurarea bunăstării, dezvoltării și protecției acestora. Aceste servicii sunt concepute pentru a răspunde nevoilor diverse ale copiilor, inclusiv educația, sănătatea, protecția și suportul emoțional, asigurându-le un mediu sigur și favorabil creșterii și dezvoltării armonioase.

Sevicii sociale destinate persoanelor adulte

Serviciile sociale destinate persoanelor adulte joacă un rol esențial în asigurarea unei vieți demne și independente. Aceste servicii sunt concepute pentru a răspunde nevoilor variate ale adulților, de la sprijin financiar și asistență medicală la consiliere și integrare socială

Informații de interes public

Accesul la informațiile de interes public se face, în conformitate cu prevederile Memorandumului Guvernului României „Creșterea transparenței și standardizarea afișării informațiilor de interes public” aprobat în ședința de Guvern din 2 martie 2016, în baza următoarelor acte normative:

Licitații

Procesul de licitație publică asigură transparența, competitivitatea și utilizarea eficientă a resurselor publice, având ca scop final îmbunătățirea condițiilor de viață și sprijinul adecvat pentru categoriile vulnerabile din societate.

Anunțuri de angajare sau promovare

Informații privind angajarea sau promovarea in cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support